PEJABAT MAJLIS PIMPINAN NEGERI PAHANG DM

PEJABAT MAJLIS PIMPINAN NEGERI PAHANG DM

Tuesday, February 22, 2011

SIARAN MEDIA UNTUK EDARAN SEGERA
SIARAN MEDIA UNTUK EDARAN SEGERA

Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN) Pahang telah mendapat maklumat dan mengesani kegiatan agen-agen UMNO/BN yang sekarang ini sedang aktif menghubungi anggota-anggota KEADILAN bagi tujuan dipujuk keluar dari parti.
Agen-agen UMNO ini yang juga dikenalpasti telah menghubungi anggota-anggota Parti di Temerloh dan Kuala Krau;memandangkan tidak ada sebarang respons di kedua-dua Cabang ini,dari maklumat yang di perolehi agen-agen UMNO telah mensasarkan anggota Parti di Cabang-cabang lain iaitu Kuantan,Inderamahkota dan Paya Besar.
Dari maklumat yang diperolehi kononnya sekitar 500 orang anggota KEADILAN akan membuat peristiharan keluar Parti secara beramai-ramai menjelang PRK DUN Kerdau pada minggu hadapan.
Agen-agen UMNO dikatakan telah menjanjikan imbuhan berbentuk wang ringgit kepada mereka yang ‘mengistiharkan’ diri keluar dari Parti.
KEADILAN Pahang sekali lagi menegaskan bahawa taktiks seumpama ini merupakan strategi perangsaraf lapuk;KEADILAN Pahang menegaskan seperti biasa mereka yang akan mengistiharkan keluar parti tentunya dari kalangan ahli-ahli UMNO yang diupah untuk mengaku sebagai anggota KEADILAN.
Pada masa yang sama KEADILAN Pahang turut menegaskan tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan disiplin kepada mana-mana anggota Parti yang bersekongkol dengan BN dan melanggar disiplin parti.

Sekian,Terima Kasih
Bertarikh pada 22 hb.Februari,2011

Yang Benar
tt
-----------------------------
Ahmad Nizam Hamid
Timbalan Pengerusi
Majlis Pimpinan Parti Keadilan Rakyat
Negeri Pahang;
Ketua Cabang KEADILAN Temerloh

No comments: