PEJABAT MAJLIS PIMPINAN NEGERI PAHANG DM

PEJABAT MAJLIS PIMPINAN NEGERI PAHANG DM

Friday, May 7, 2010

Biro Hal Ehwal Felda dan Orang Asal Negeri Selangor

Setelah berbincang dengan Sdr Syed Sahir Mahmud, Timbalan Pengerusi PKR Negeri Selangor dan Sdr Nasharuddin, Ketua PKR Cabang Hulu Selangor serta YB Elizabeth Wong, maka dipersetujukan dua perjumpaan di Hulu Selangor pada 15hb Mei 2010.
Perjumpaan pertama adalah di Felda Soeharto terdiri daripada wakil PKR Hulu Selangor dan Negeri Selangor serta Biro Hal Ehwal Felda PKR Pusat dengan wakil-wakil dari PKR Felda Gedangsa, Felda Soeharto, Felda Sg Tengi dan Felda Sg Tengi Selatan.
Perjumpaan ini akan diadakan pada 15hb Mei 2010 di Felda Soeharto untuk penubuhan Biro Felda PKR Hulu Selangor dan Biro Felda PKR Negeri Selangor.
Perjumpaan kedua adalah di perkampongan Orang Asal di Kg Gerachi, Kuala Kubu Bahru pada 15hb Mei 2010 jam 5.00 petang diantara pimpinan PKR Cabang Hulu Selangor, dan wakil 17 buah perkampongan Orang Asal di Hulu Selangor serta Biro Orang Asal PKR Pahang (untuk bimbingan) dan YB Elizabeth Wong bagi penubuhan Biro Orang Asal PKR Hulu Selangor.
Didalam Pilihanraya Umum 2008 PKR berjaya mendapat 9 undi dari kesemua 17 kampong Orang Asal di Hulu Selangor, tetapi didalam Pilihanraya Kecil 2010 baru-baru ini, PKR berjaya meraih lebih 200 undi dari Orang Asal Hulu Selang0r.
Penubuhan kedua-dua Biro didalam organisasi PKR Hulu Selangor ini adalah untuk merintis jalan memperolehi undi majoriti dari kalangan peneroka-peneroka felda dan orang asal di Negeri Selangor.

No comments: