PEJABAT MAJLIS PIMPINAN NEGERI PAHANG DM

PEJABAT MAJLIS PIMPINAN NEGERI PAHANG DM

Wednesday, December 3, 2008

SELAMAT DATANG DATO' ZAID IBRAHIM KE PKR

Anwar alu-alu Zaid Ibrahim sertai pembangkang


Dato' Zaid Ibrahim di hari Kongres Nasional Tahunan PKR 2008 bersama-sama Penasihat/ Ketua Umum PKR Dato' Seri Anwar Ibrahim

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim mengalukan-alukan bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Zaid Ibrahim menyertai pakatan pembangkang.

Katanya, terserah kepada Zaid menyertai Pakatan Rakyat dan kehadiran bekas menteri itu amat dialu-alukannya. "Perkara ini dibincangkan dalam pakatan pembangkang dan ia terpulang kepada Zaid. "Kita harap Zaid mengambil ini sebagai satu cabaran dan terjun ke gelanggang serta berkongsi prinsip dan agenda perjuangan bersama-sama kami," katanya pada sidang media di Lobi Parlimen di sini, hari ini.

Anwar yang juga Ketua Pembangkang mengulas laporan akhbar mengenai Zaid yang dipecat daripada Umno, berkuat kuasa serta-merta berikutan beberapa tindakannya yang menyalahi Perlembagaan parti, khususnya kerana menghadiri Kongres Nasional PKR, baru-baru ini.

Anwar mendakwa pemecatan Zaid melambangkan sikap paling tidak toleransi kerana tiada salah seseorang itu mengadakan perbincangan dengan pelbagai pihak.

No comments: